“Alleen lukt niets, maar samen lukt alles”

In 2018 is in de raadzaal in Beetsterzwaag een duidelijke wens neergelegd door verschillende initiatiefnemers uit De Tynje; wij willen een MFA en dat regelen we zelf wel. Met bovenstaand credo en een voorbereidingskrediet zijn verschillende werkgroepen begonnen met het maken van plannen. Op 21 september jl. werd in de oriënterende raadsbijeenkomst het bestemmingsplan voor het Multifunctionele Accommodatie De Tynje besproken.

Marc en Doede vertelden tijdens deze bijeenkomst trots hun verhaal over de voortgang namens de Regiegroep MFA De Tynje. Het gesprek ging over de vele goede acties, zoals de fusie tussen de twee scholen (waar eerst nog geen sprake van was), het schrijven en bespreken van varianten en het maken van de tekeningen.

Het plan behelst nu het volgende: er komt een multifunctionele accommodatie die voorziet in de onderdelen ‘onderwijs’, ‘sport’ en ‘ontmoeten’. De oorspronkelijke bedoeling was dat er ook een huisartsenpraktijk onderdeel van de MFA zou uitmaken, helaas is dit niet gelukt. De keuze voor locatie is, mede op basis van een locatiestudie, gevallen op aanbouw bij het sportcomplex. De vorm van het gebouw past bij de lintbebouwing van de Breewei, de weg waaraan het gebouw komt te staan.

Juist die Breewei zorgde tijdens de oriënterende vergadering nog wel voor de nodige commotie. De Breewei is namelijk een drukke weg in Tynje. Opsterlands Belang zou graag zien dat er goed wordt nagedacht over de parkeervoorzieningen in combinatie met de verkeersdrukte op deze weg. Vanuit het dorp is bijvoorbeeld het idee ontstaan om het Pipegaelsgea te gebruiken voor een Tút en derút zone. Op die manier kunnen de gebruikers, met name kinderen, veilig naar school en de kinderopvang. Opsterlands Belang heeft hier nog extra aandacht voor gevraagd tijdens de raadsvergadering van 5 oktober 2020 en we zijn blij dat het bestemmingsplan met algemene stemmen is vastgesteld.

Laat De Tynje maar schuiven, dan komt dat MFA er wel!

Namens Opsterlands Belang,

Hans de Jong & Jaco de Jong

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.