Aandacht voor onveilige verkeerssituaties Langezwaag

Raadslid Hans de Jong stelde tijdens de raadsvergadering op 12 december vragen over de onveilige verkeerssituaties bij de bushalte in Langezwaag en bij de Hegedyk tussen Langezwaag en Luxwoude. We hebben een toezegging van de wethouder gekregen dat de gemeente hiermee aan de slag gaat!

Het volgende stond erover in de Sa24:

LANGEZWAAG Maandagochtend reed de bus van Arriva uit kostenbesparing voor het eerst niet door Langezwaag maar eromheen. Hiervoor zijn nieuwe bushaltes aan De Boenders geplaatst, maar die zorgden direct voor onrust. 

Volgens raadslid Hans de Jong (Opsterlands Belang) staan de haltes te dicht op de kruising met de Hegedyk en De Plasse. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties wanneer verkeer vanuit Gorredijk de stilstaande bus wil inhalen. Vanaf de Hegedyk is de situatie dan ook onoverzichtelijk. Bovendien werkt de straatverlichting niet, zo stelde hij maandag in vragen aan wethouder Durk Durksz. 

De wethouder had eerder op de dag de situatie met eigen ogen bekeken en stelde dat verplaatsing van de bushaltes niet aan de orde is. “It plak is keazen yn oerlis mei it doarp. Mar it oersicht is net optimaal. Ik sil sjen wat dêr oan te dwaan is.” Durksz zegde bovendien toe het onderhoud van de Hegedyk tussen Langezwaag en Luxwoude zo snel mogelijk aan te pakken.

https://www.sa24.nl/nieuws/nieuws/25776/vragen-bij-veiligheid-verplaatste-bushalte-in-langezwaag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.