Aanbestedingen gemeente moeten vaak Europees

dealAl eerder berichtte de Opsterlands Belang nieuwssite over aanbesteden in de gemeente Opsterland. Maandagavond in de gemeenteraadsvergadering kwam het onderwerp opnieuw ter sprake.

In de eerstkomende raadsvergadering wordt het rapport van de rekenkamer over aanbesteden in Opsterland besproken. Voor meer informatie, klik op de links onder aan dit artikel.

Maandag legde wethouder Rob Jonkman nog eens weer uit hoe het zit. De gemeente Opsterland moet klussen van 50.000 euro en meer verplicht aanbesteden van Europa. Let daarom op internetsite TenderNed, adviseert Jonkman de aannemers in de gemeente.

Regels

Aanbestedingen vervat in zogenaamde raamcontacten zijn per 1 april 2013 aan striktere regels gebonden. Voor diensten zoals onderhoudswerkzaamheden ligt de kritische grens op twee ton, gerekend met een looptijd van vier jaar (jaarlijks 50.000).

 

Opsplitsen

“Afwijken kan, en we waar we kunnen zullen we zeker opsplitsen”, aldus de wethouder. Een en ander hangt af van de aard van de desbetreffende werkzaamheden. Opsplitsen van werkzaamheden in kleinere eenheden, heeft als voordeel dat de bedragen onder de grens van Europees aanbesteden kunnen komen te liggen.

Tendernet

Het verplicht aanmelden op aanbestedingsite TenderNed heeft volgens Jonkman ook voordelen voor de plaatselijke aannemers, alle aanbestedingen staan namelijk overzichtelijk op één plek. Opsterland zal verder de aanbestedingen kenbaar blijven maken op de website van de gemeente en in De Woudklank. (bron o.a. De Woudklank)

Meer informatie

Voor meer informatie klik op meer-kansen-opsterlandse-bedrijven-bepleit en op raamcontract

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.