Woensdag komt de aap uit uw mouw. Uw stem bepaalt hoe we verder gaan

Column door Sikke Marinus 

Lijsttrekker Sikke Marinus
Lijsttrekker Sikke Marinus

De dag van de waarheid is dichtbij. Op woensdag 19 maart kunt U aan politiek Opsterland laten weten wat U er van denkt. U kunt stemmen op de gemeentelijke afdelingen van partijen die uit Den Haag komen. U kunt stemmen op partijen die proberen anderen zwart te maken. Of u stemt op mensen die doorzetten (ook als het even tegen zit).

In de afgelopen vier jaar drukte Opsterlands Belang, als grootste partij in de gemeenteraad een helder stempel op het beleid in Opsterland. We hebben hard gewerkt en veel in gang gezet. We willen er graag mee door gaan. Gun ons uw stem!

Doorzetten

Ondanks de magere jaren, is Opsterlands Belang er samen met de coalitiepartijen en veel oppositiepartijen in geslaagd om te investeren in de toekomst. Projecten die waren vastgelopen, zijn door onze nieuwe wethouder, Piet van Dijk, opnieuw in de steigers gezet. Denk maar aan centrum Oost en de Skâns in Gorredijk. Aan Dúnsân in Bakkeveen en aan het nieuwe Multi Functioneel Centrum met brede school in Lippenhuizen. Aan al deze projecten wordt nu weer hard gewerkt en ze komen van de grond!

Dorpenbeleid

Er is veel meer gebeurd in de afgelopen jaren. Nieuwe scholen in Ureterp, Frieschepalen en Hemrik. In verschillende dorpen kregen bestaande schoolgebouwen een flinke up-date. In Gorredijk staat de bouw van twee nieuwe scholen in de startblokken. In veel dorpen kregen of krijgen de dorpshuizen een flinke opknapbeurt. Ondanks de slechte woningmarkt, zijn er toch nog nieuwe huizen gebouwd. Er staan concrete woningbouwplannen op stapel. De tien (!) starterswoningen in Frieschepalen komen eraan. Na jaren van strijd en doorzetten gaat het Polderhoofdkanaal open! Een geweldige impuls voor de toekomst van West Opsterland. Heeft Opsterlands Belang dat helemaal alleen gedaan? Nee natuurlijk niet, dat hebben we samen gedaan, samen met de mensen uit de dorpen, met steun van veel andere politici.

Maatwerk

Op sociaal gebied heeft Opsterlands Belang er voor gezorgd dat het kindpakket werd uitgebreid. We laten onze kinderen niet in de steek! Opsterland is in Nederland een voorbeeldgemeente als het om het Wmo-beleid gaat. In de zorg werken we vooral met maatwerk en dat gaat goed! Op initiatief van onze partij kwamen er volkstuintjes voor minima. Die werden een doorslaand succes.

Lage lasten

Belangrijk is vooral, dat we dit allemaal hebben kunnen doen zonder de Onroerend Zaak Belasting (OZB) extra te verhogen. In Opsterland liggen de lasten, als je het vergelijkt met het gemiddelde van de Nederlandse gemeenten, een flink stuk onder het gemiddelde. Dat moet zo blijven.De mensen van Opsterlands Belang staan voor een stabiel Opsterland. We willen een gemeente waar we ons allemaal thuis kunnen voelen. Wij verprutsen geen tijd met het zwart maken van anderen of het bouwen van paddenstoeljpgluchtkastelen. Wij lopen niet aan de Haagse leiband. Wij zijn van en voor U. We zetten graag de schouders er weer onder. Lokale politiek werkt, daar heb je geen landelijk sausje voor nodig. Als u wilt dat we doorgaan op deze manier, gun ons dan uw stem op 19 maart.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.