Wijn uit eigen dorp ter ondersteuning van verbouw dorpshuis Terwispel

De huiskamer van Marcus Minkes is zo langzamerhand omgetoverd in een wijnmakerij. Bij kamertemperatuur krijg je volgens Marcus de beste Wispelwyn.
De huiskamer van Marcus Minkes is zo langzamerhand omgetoverd in een wijnmakerij. Bij kamertemperatuur krijg je volgens Marcus de beste Wispelwyn.

Terwispel weet wel op heel originele wijze geld in te zamelen voor de verbouw en update van het dorpshuis. Zaterdag werd er (overigens niet voor de eerste keer) een heuse wijnproeverij aan gewaagd.

Marcus Minkes is de wijnmaker van Terwispel. In zijn woonkamer staan vele 10 literflessen te pruttelen, waarvan de inhoud uiteindelijk in wijn moet veranderen. Die wijn schenkt hij voor kostprijs aan de verbouw van het dorpshuis. De wijn is gemaakt van louter vruchten uit Terwispel.

Anneke Boonstra is één van de Terwispeler vrouwen die zorgt dat de wijn aan de man en vrouw wordt gebracht. Zaterdagavond was het weer kassa. In de woning van Anneke proefde een tienkoppig gezelschap de verschillen de wijnen van Marcus. Er gingen 22 flessen over de toonbank, het dorpshuis was weer €110,- rijker.

Laatste loodjes

Het overgrote deel van het geld voor de verbouwing van het Terwispeler dorpshuis is overigens al binnen. Het gaat nu nog om de bekostiging van het meubilair en de verdere inrichting. Er is veel werk door vrijwilligers verzet. Ook bij de laatste loodjes, zoals het verfwerk, laten de vrijwilligers van Terwispel zich van de beste kant zien.

Originele acties

Terwispel valt op met de originele acties. Eerder was al de pingpongballenrace een succes. Deze variant op de badeendjesrace leverde zo’n €3000,- op.  Ook de verhalenkuier was een succes. Tegen betaling konden belangstellenden een tocht langs bijzondere plekken en vertellers maken door Terwispel.

Nij Beets

Bij de verhalentocht werd ook een stuk gevaren. Daarvoor leende men rondvaartboot De Snikke van It Damshûs uit Nij Beets. Acht flessen Wipelwyn gaat ook naar Nij Beets. Sikke Marinus (Opsterlands Belang)was ook bij de wijnproeverij. In zijn vrije tijd is hij redacteur  van het Beetster dorpsblad. ´Die wijn kan mooi in de kerstpakketten voor de vrijwilligers van onze dorpskrant. Zo helpt het ene dorp het andere.´

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.