Wethouders en burgemeester onthalen Sint in Bakkeveen en Nij Beets

bveen2
De burgemeester ontvangt de sint in Bakkeveen

Sinterklaas is zo’n beetje in alle Opsterlandse dorpen aangekomen. Burgemeester en wethouders hebben het er maar druk mee gehad. Vandaag werden de collegeleden gespot in Bakkeveen en Nij Beets. Ook in andere dorpen hebben ze de sint welkom geheten.

In het centrum van Bakkeveen werd Sinterklaas vandaag (zaterdag 23 november) welkom geheten door Mevr. Praatjes en burgemeester Ravestein van de gemeente Opsterland.

De burgemeester verwelkomde Sinterklaas met de prachtig gedicht over Bakkeveen en bood Sinterklaas een sleutel aan die tijdelijk op alle woningen past. Hierdoor hoeven de zwarte pieten niet meer bij alle huizen door de schoorsteen. sintanko

In Nij Beets hielp wethouder Rob Jonkman de oude sint uit de boot. De Sint had overigens verdacht veel trekjes van een ander wethouder. Piet van Dijk had zijn broer kunnen zijn…. In Nij Beets werd de voorzitter van Plaatselijk Belang, Anko Postma, bij de goedheiligman op het matje geroepen (zie foto). Het vingertje van de sint en de gelaatsuitdrukking van Postma vertellen dat er in Nij Beets nog wel wat dingen verbeterd kunnen worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.