Warm onthaal Opsterlands Belang extra miljoen voor Groen en Doen

natuurspeelplaats_02Voor lokale initiatieven die zorgen voor meer groen in de wijk, zoals natuurspeelplaatsen en moestuintjes op lege bouwgrond, is de komende jaren extra geld beschikbaar. Het vrijwilligersprogramma ‘Groen en Doen’ zou stoppen, maar is na evaluatie verlengd met 1 miljoen euro in 2015.

Die boodschap bracht staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken dinsdagmiddag in Den Haag. Opsterlands Belang is blij met deze ontwikkeling. Sikke Marinus; ‘Dit biedt weer nieuwe kansen voor de ontwikkeling van dorpstuinen, volkstuinen en natuurspeelplaatsen.’

Sleutelrol voor vrijwilligers

Het extra geld voor groene projecten is nodig om nieuwe initiatieven aan te buitenkinderen21Activiteitenjagen. Vrijwilligers spelen daarin een sleutelrol. Dijksma: ‘Vrijwilligers zijn goud waard voor onze natuur. Dat is het stimuleren meer dan waard. Of het nou gaat om het opzetten van een natuurspeeltuin om de hoek of onderhoud van ons landschap. Natuur is de basis voor een goede leefomgeving, geeft economische kansen en zorgt voor ontspanning.’

Natuureducatie en groene projecten

De afgelopen twee jaar zijn met Groen en Doen 100.000 mensen geholpen met natuureducatie of bij het opstarten van groene projecten in de buurt. Gemeenten kunnen particulieren en natuurorganisaties stimuleren om een plan in te dienen voor Groen en Doen. Geld wordt vervolgens verstrekt via het programma Groen en Doen in de vorm van vouchers voor opleidingen, prijsvragen en projecten. Particulieren kunnen daar ook met hun eigen initiatief aankloppen.

Opsterlands Belang

In het verkiezingsprogramma van Opsterlands Belang wordt de realisatie van natuurspeelplaatsen concreet benoemd. Opsterlands belang is een warm voorstander van de aanleg van natuurspeelplaatsen. Als het aan Opsterlands Belang ligt wordt er zo snel als mogelijk geld via het Groen en Doen programma aangevraagd, om natuurspeelplaatsen te aan te leggen. Eigenaren van natuurgebieden spelen hier een belangrijke rol in.

Gerelateerde informatie

verkiezingsprogramma

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.