Voorlopige redding Skâns moet leiden tot definitieve doorstart

skans4De gemeente Opsterland betaalt een dikke ton om de Skâns voorlopig te behoeden voor sluiting. Tot 1 april is de openstelling van het failliete centrum daardoor gegarandeerd.

De gemeente Opsterland heeft die tijd nodig om de Skâns weer op de rails te krijgen. Voor de periode na april worden verschillende oplossingen bestudeerd.

€58.000 van de €118.000,- die nodig is om de Skâns open te houden komt uit de reguliere pot voor het Gorredijkster cultuurcentrum. €45.000,- wordt gevonden door de inventaris over te nemen. Het resterende bedrag is een boedelkrediet.

Voorlopig

De voorlopige oplossing is gevonden in overleg met de curator. Het faillissement van de Skâns is het gevolg van het ontslag van ex-directeur Kor Konstapel. Die wil een ontslagvergoeding van €120.000,- ontvangen. Dat kan het Skânsbestuur niet opbrengen.

Activiteiten

Doordat de gemeente de inventaris overneemt, blijven de o.a. gymtoestellen en de stoelen in de Skâns, waardoor alle geplande activiteiten gewoon door kunnen gaan.

Zacht pitje

Door het faillissement komen de toekomstplannen, met daarin mogelijke nieuwbouw en verhuizing, even op een zacht pitje te staan.

Gerelateerde berichten

faillissement-zit-skansplannen-dwars-opnieuw-uitstel

uitspraak-rechter-skans-terecht-failliet-verklaard

jou-skans-twadde-kans

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.