Voor wat, hoort wat!

geldzwemVanavond kwam Vermillion zich presenteren aan de Opsterlandse gemeenteraad. Zij pompen gas op uit kleine gasvelden en dus zijn zij ook ambitieus met het oppompen van gas uit velden uit Fryslân. Daarvoor is de huidige transportleiding te klein en dus vragen ze of ze een tweede diep gegraven gasleiding door Opsterland mogen aanleggen. Over de leiding zal precariobelasting worden geheven. Dus dat zijn extra inkomsten voor de burgers van Opsterland.

Opsterlands Belang vindt dat als je iets vraagt en krijgt van de overheid, iedereen daar van moet profiteren. Dus wil je een uitzondering, dan vragen wij wat de gemiddelde burger daarmee opschiet. Vermillion wordt hopelijk (zij nemen een financieel risico) rijk met aardgas uit Opsterland, dan willen wij daar ook iets voor terug zien.

Vermillion reageerde positief op het ‘voor wat, hoort wat’ principe van Opsterlands Belang dat Willemijn Bruining opperde en zei daarover in gesprek te gaan met de wethouder (Piet van Dijk van Opsterlands Belang)

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.