Vier ton voor ontmoeten, evenementen, parkeren en groen bij vernieuwde dorpshuis Terwispel

sytzeklein
Een trotse Sytze Jonker voor het dorpshuis van Terwispel. ‘Opsterlands Belang pleit voor sterke dorpen. Met dit plan maken ze dit helemaal waar. De mensen van ons dorp hebben veel tijd en energie gestoken in de vernieuwing van ons dorpshuis. Daar had de gemeente ook al een subsidie voor gegeven. Nu dit er nog bij komt, wordt het helemaal af. Mooi dat gemeente en inwoners zo positief samen kunnen werken.’ Sytze staat als nummer 14 op de lijst van Opsterlands Belang.

Als het aan het college van B&W ligt krijgt het gebied rondom het dorpshuis van Terwispel een stevige opknapbeurt. De herinrichting voorziet in een nieuw plein, een evenemententerrein, parkeergelegenheid voor 80 auto’s, nieuwe bestrating volgens het shared space principe en nieuw openbaar groen.

Wethouder Piet van Dijk namens het college: “Als de werkzaamheden klaar zijn heeft het dorp samen met het onlangs vernieuwde dorpshuis een prachtige kern. Ik weet zeker dat het daar goed toeven wordt en dat de Terwispelders elkaar daar naar hartenlust zullen ontmoeten”.

Betrokken partijen in het project zijn Elkien en de gemeente Opsterland. Ook het dorp is zeer ingenomen met het gemaakte ‘Herinrichtingsplan de Smidte’. In de projectgroep was het dorp met plaatselijk belang en het dorpshuisbestuur dan ook goed vertegenwoordigd. Ook met het ijsclubbestuur en de feestcommissie is overlegd.

Gemeenteraad

De kosten worden geschat op €400.000,-. De gemeenteraad wordt op 14 april a.s. gevraagd om met de plannen in te stemmen en een krediet voor de uitvoering beschikbaar te stellen.

Gerelateerde bericht

wijn-eigen-dorp-ondersteuning-verbouw-dorpshuis-terwispel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.