Vernieuwen dorpshuizen hoog op de dorpsagenda’s, Luxwoude klaar voor de start

Toekomstbeeld Luxwoude
Toekomstbeeld Luxwoude

Er woedt een gezonde nieuwbouw- en opknapwoede in de dorpshuizen van Opsterland. In navolging van o.a. Terwispel wil men in Luxwoude binnenkort ook uit de startblokken

Het dorpshuis van Luxwoude is dringend toe aan een ingrijpende verbouwing. Het bestuur van dorpshuis ‘t Trefpunt heeft een opknapplan dat €370.000,- gaat kosten.

Het bestuur van het dorpshuis gat er vanuit dat Luxwoude een dikke €80.000,- kan verdienen met zelfwerkzaamheid. Voor de overblijvende  kosten rekent men op overheden en fondsen.

Toezeggingen

Inmiddels is €112.500,- toegezegd door de gemeente Opsterland, €30.000,- door het Oranjefonds, €10.000,- door Woningcorporatie Elkien, €7500,- door de RABO-bank,  €12.000,- door het VSB-fonds, €2.000,- door de P.W. janssen’s stichting en €50.000,- door de provincie.

Besparen

Het tekort van ongeveer 43.000,- wil men dichten met besparingen op de bouwkosten. Het bestuur van het dorpshuis heeft besloten om op basis van alle toegezegde bedragen zo snel mogelijk met de bouw te beginnen. De bouwvergunning wordt momenteel voorbereid en zo snel mogelijk ingediend.

Meer plannen

Het up daten en vernieuwen van dorpshuizen in Opsterland staat momenteel hoog op de dorpsagenda’s. Eerder berichtte deze site over de vernieuwing van het dorpshuis in Terwispel, gisteren stond er een artikel over de up dateplannen van het dorpshuis in Jonkerslân op deze site. Lippenhuizen en Tijnje bereiden de bouw van een nieuw MFC voor.

Gerelateerde berichten

gift-rabobank-us-doarpshus-jonkerslan

wijn-eigen-dorp-ondersteuning-verbouw-dorpshuis-terwispel

tijnje-wil-snelle-actie-zelf-handen-mouwen-steken-nieuw-mfa

column-lippenhuizen-gefeliciteerd

Gerelateerde site

http://www.luxwoude.net/index.php/verbouwing-dorpshuis

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.