Terrein oude melkfabriek Klein Groningen wordt mogelijk recreatieknooppunt

melkfabriek klein groningenGeld dat vrijkomt uit de pot van de gebiedsontwikkeling rond het  tracé van de N381, wil de gemeente gebruiken om onder andere Klein Groningen bij Wijnjewoude te herstructureren. Het budget voor de gebiedsontwikkeling valt naar verwachting wat hoger uit dan vooraf gedacht, door aanbestedingsvoordelen.

In Klein Groningen is de oude melkfabriek verreweg het meest dominante gebouw. Echt vrolijk ziet het er niet meer uit. Het terrein met de oude melkfabriek staat hoog op de lijst van projecten die in aanmerking komen voor een opknapbeurt. De bewoners van Klein Groningen zien er al jarenlang naar uit, zo ook Plaatselijk Belang Wijnjewoude.

Vorig jaar onderzocht de Stichting DBF in opdracht van de gemeente de mogelijkheden van het markante punt in de bocht van de Opsterlandse Compagnonsvaart. DBF concludeerde dat de melkfabriek uit 1903 het beste gesloopt kan worden, opknappen vergt een investering van 2.5 tot 3 miljoen euro.

Turfroute

De gemeente Opsterland wil het fabrieksterrein graag omtoveren in een aantrekkelijk knooppunt voor de Turfrouterecreatie. Het terrein aan het water zou kunnen worden ingericht met aanlegplaatsen, sanitaire voorzieningen, een speelveld en een overstappunt van waaruit bootjesmensen met de fiets de omgeving kunnen verkennen. Er komt dan ook plek voor een horecavoorziening.

Makelaar

Inmiddels heeft de gemeente een makelaar in de arm genomen om de mogelijkheden te verkennen.

In de huidige situatie is de melkfabriek opgesplitst in vijf delen, twee ruimtes voor bewoning en drie voor bedrijfsdoeleinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.