Tegenstanders laten extra zitting Polderhoofdkanaal schieten, aftellen in Nij Beets begonnen

nijbeetsvaartDe Raad van State hoeft op 15 december a.s. geen extra zitting te houden over het Polderhoofdkanaal. De tegenstanders van de heropening maken geen gebruik van de extra zittingsmogelijkheid. 

Eerder hadden de gemeente Opsterland en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie al aangegeven niet op de extra zitting te zullen verschijnen.

De extra zitting was mogelijk gemaakt om de berekeningen die ten grondslag liggen aan het aantal arbeidsplaatsen, wat een op en kanaal op moet smijten, toe te lichten of aan te vechten.

Niet bekend

Voor de tegenstanders had de extra zitting nog een moment kunnen zijn, om de

Met Domela op de t-shirts togen zo'n Nij Beetsters in oktober Den Haagwaarts om de zitting van de Raad van State bij te wonen.
Met Domela op de t-shirts togen zo’n 20 Nij Beetsters in oktober Den Haagwaarts om de zitting van de Raad van State bij te wonen.

cijfers onderuit te halen. In oktober behandelde de Raad van State het bezwaar van de tegenstanders. De RvS vroeg na de zitting om de berekening die het aantal banen en de economische noodzaak onderbouwt. Nadat die was toegestuurd, gaf de RvS aan dat met name de tegenstanders er in een extra zitting op 15 december nog op konden reageren. Waarom de tegenstanders daar van af zien, is niet bekend.

Uitspraak januari

In principe volgt de uitspraak voor eind Januari 2014. Omdat de stukken al enige tijd bij de Raad van State liggen, wordt verwacht dat de uitspraak eerder zal komen.

Gerelateerde berichten

nij-beets-krijgt-voorzichtig-positief-gevoel-rvs-behandeling-polderhoofdkanaal

raad-state-maakt-vaart-wil-meer-info-polderhoofdkanaal

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.