Swingen en sporten op kosten van de gemeente

dansenkidsHoe krijg je de jeugd in beweging? Hoe stimuleer je kinderen om kennis te maken met sport en dans? De Stellingwerven en Opsterland proberen het antwoord te vinden met ‘Lekker Fit! Fryslân’.

Met ‘Lekker Fit! Fryslân’ worden allerlei activiteiten georganiseerd die de jeugd moet verleiden om te sporten en te bewegen. Zo kan de jeugd van 8 tot en met 12 jaar uit Oost- en Weststellingwerf en Opsterland kan vanaf dinsdag 7 januari 2014 deelnemen aan de danscursus ‘Kidsswing’.

Kidswing

‘Kidsswing’ is één van de sportcursussen uit het project ‘Lekker Fit! Fryslân’ waar 50 basisscholen in Zuidoost Friesland aan deelnemen. De cursus Kidsswing bestaat uit drie danslessen waarbij verschillende dansvormen beoefend worden, onder andere streetdance, salsa/Zumba en stijldansen. De danslessen worden verzorgd door Dancemasters Clarette&Leon in Oosterwolde.

Informatie

Meer informatie over de danscursus en de dansvormen is te vinden op www.sportpas.nl. Op deze website wordt het activiteitenaanbod van sportverenigingen gepresenteerd. De jeugd kan via deze site kijken welke verschillende sporten er in de buurt zijn en kan zich direct aanmelden voor een kennismaking.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.