Schrikhekken en snelheidsbeperking voor veiligheid padden

paddenDe plastic schermen langs de Poostweg bij Beetsterzwaag zijn weer aangebracht en de schrikhekken staan in de aanslag. Het wachten is nu nog op de padden die de oversteek naar de andere kant van de weg willen maken.

Elk voorjaar voltrekt zich hetzelfde ritueel langs de Poostweg. Vrijwilligers van natuur- en amfibieënverenigingen helpen de padden. om van hun winterrustgebied naar hun paargebied te gaan

Maatregelen

Om de padden te beschermen en de veiligheid van de vrijwilligers te vergroten, neemt de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen. Op de plek waar de padden oversteken komen schrikhekken gedeeltelijk op de rijbaan te staan. Er geldt tijdelijk een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Tijdsduur

De maatregelen zijn lastig voor de gebruikers van de Poostweg en gelden uiteraard niet langer dan strikt noodzakelijk. Omdat de paddentrek sterk afhankelijk is van de buitentemperatuur, is het moeilijk inschatten wanneer de trek begint en hoe lang deze duurt.

Open zondagen

Gedurende de paddentrek zijn er open zondagen. Als de temperatuur boven het vriespunt ligt kunt u op deze zondagen tussen 09.00 uur en 11.00 uur het fenomeen bekijken. Van de aanwezige vrijwilligers krijgt u uitleg. Aanmelden is niet nodig, maar neem wel een reflecterend hesje mee voor de veiligheid.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met Hendrik Hoekstra, telefoon (0513) 481 545 of e-mail: hendrik.hoekstra@opsterland.nl. Voor meer informatie over de open zondagen kunt u contact opnemen met Mieke Edens van de Paddenwerkgroep Beetsterzwaag, mobiel 06 12 70 01 08.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.