Rob Jonkman breekt speechrecord

jonkmanspeech
Een blije Rob Jonkman (foto Sietse de Boer)

Rob Jonkman heeft het Guinness Book of Records gehaald. Zaterdagavond brak hij het wereldrecord speechen na een marathontoespraak van liefst 34 uur.

 

Zijn echtgenote, die hem tijdens de recordpoging voortdurend bijstond en voorzag van eten en drinken,  was aan het begin van de middag al heel optimistisch. “Hij gaat heel goed en zakt geen moment in. Ik weet zeker dat hij het gaat halen.”

In de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag begon de Opsterlandse wethouder Rob Jonkman vrijdagochtend om exact negen uur de aanval op het wereldrecord speechen. De officiële aanspraak op het Guinness World Record speechen geldt als ludieke start van de verkiezingscampagne van de Opsterlandse ChristenUnie.

Goede doel

Tegelijkertijd werd geld ingezameld voor de  in Beetsterzwaag. Tientallen bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren kochten voor 50 euro 10 minuten spreektijd in bij Jonkman, die op deze wijze niet alleen geld maar ook tekst voor zijn marathonspeech binnen harkte.

Steun

Ook Opsterlands Belang kocht flink wat tijd van Jonkman. In de nacht van vrijdag was een zeven man sterke vertegenwoordiging van Opsterlands Belang 3 uren in het Ronald McDonald Hoeve om Rob Jonkman te steunen in de nachtelijke uurtjes.

Vorige record

Het vorige record van 33 uur en 46 minuten stond op naam van Indiër dr. Pothula Srinivasa Brahmanand. (bron o.a. Woudklank)

Gerelateerd bericht

politieke-partijen-kopen-royaal-spreektijd-bij-rob-jonkman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.