Rinsma Fashion Gorredijk officieel Hofleverancier – Burgemeester overhandigt predicaat

rinsma

Koning Willem-Alexander heeft besloten dat Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk voortaan het recht heeft om het Koninklijk Wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking’. Met andere woorden, Rinsma is voortaan Hofleverancier. 

Burgemeester Francisca Ravestein overhandigde zaterdagochtend het bijbehorende predicaat aan de directie van het Gorrdedijkster familiebedrijf. Rinsma is één van de ruim 400 bedrijven in Nederland die zich nu Hofleverancier mag noemen.

Dit betekent overigens niet dat Rinsma ook aan het hof gaat leveren. Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘Hofleverancier’ moet en bedrijf ten minste honderd jaar oud zijn en een bovenmatige reputatie in de regio hebben. Rinsma voldoet ruimschoots aan die criteria.

1888

Hofleveranciers  onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. rinsma125Modehuis Rinsma werd in 1888 opgericht door Oene Sakes Rinsma en zijn moeder Jetske. In 1929 werd het bedrijf overgenomen door Gerhardus Rinsma en zijn vrouw Anna en in de jaren ’50 kwam het bedrijf in handen van Oene Sake Rinsma en Anna Numan. In 1987 namen Gerk Jan Rinsma en zijn vrouw Coby Rinsma-op de Hoek het over.

Toonaangevend

Steeds heeft de familie Rinsma naar de tijdgeest het bedrijf vernieuwd, vergroot en gemoderniseerd. In de afgelopen 125 jaar heeft het een bijzondere reputatie opgebouwd en zich ontwikkeld tot een toonaangevend en uniek modehuis in Nederland. Rinsma houdt vandaag (zondag 8 december) in verband met de feestelijkheden een extra koopzondag.

Gerelateerde site

www.rinsmafashion.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.