Protest tegen onveilige Hegedyk

grorredijkhegedykBewoners aan de Hegedyk in Gorredijk willen niet dat de Hegedyk de aangewezen route wordt voor het landbouwverkeer. Verkeersveiligheid voor fietsers en andere kwetsbare weggebruikers is hun belangrijkste argument. Ze hebben  bij Provinsje Fryslân en de gemeente Opsterland bezwaar aangetekend. 

Voorheen werd door landbouwverkeer gebruik gemaakt van de Leijen. Die weg is nu voor dit verkeer afgesloten.

Ook op de nieuwe rondweg is voor landbouwverkeer niet welkom. Dit houdt in dat de trekkers over de Hegedyk zullen rijden.

Tegenspraak 

De bewoners zijn het hier niet mee eens. De nieuwe situatie is volgens hen in tegenspraak met provinciale beleid voor verkeersveiligheid. Door de provincie werd eerder gesteld dat door aanleg van de rondweg de verkeersintensiteit in op Nijewei en Hegedyk af zou nemen.

Onveiliger 

“Gorredijk wordt veiliger voor kwetsbare verkeersdeelnemers”, verklaarde Provincie Fryslân bij aanleg van de rondweg. De bewoners stellen, dat juist met een toename van het landbouwverkeer, het voor de kwetsbare weggebruikers onveiliger zal worden dan ooit.

Bot 

Al in een eerder stadium klopte de gemeente Opsterland aan bij de provincie in verband met het landbouwverkeer. Ook Opsterland ziet het landbouwverkeer liever over de rondweg rijden. Bij de provincie ving men echter bot.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.