POLDERHOOFDKANAAL: Rechter schuift bezwaar Leeman tegen nieuwe bruggen terzijde!

Sikke Marinus, een van de voorvechters van de kanaalheropening, bij de half open gegraven sluis."Dit is een hele mooie kerstboodschap van de Raad van State. Dit is een positieve opmaat. Ik hoop dat dit een goed voorteken is!
Sikke Marinus, een van de voorvechters van de kanaalheropening, bij de half open gegraven sluis.”Dit is een hele mooie kerstboodschap van de Raad van State. Dit is een positieve opmaat. Ik hoop dat dit een goed voorteken is!

Nij Beets en De Veenhoop kunnen voorzichtig een beetje opgelucht adem halen. De slag om de vervanging van de oude bruggen over het Polderhoofdkanaal bij Kanaalwei Noord is gewonnen. De bruggen mogen zonder probleem worden vervangen door nieuwe en hogere exemplaren.

De bestuursrechter van de Raad van State heeft in hoger beroep de bezwaren van Irma Leeman terzijde geschoven. De RvS heeft vastgesteld dat de omgevingsvergunningen terecht zijn verleend. De omgevingsvergunningen zijn nodig om de bruggen te kunnen vervangen.

Met deze uitspraak de een eerste hobbel geƫffend op weg naar een open Polderhoofdkanaal. Het wachten is nu nog op de uitspraak over de bezwaren die Leeman en haar man tegen de ontheffing op de Flora en Faunawet hebben ingediend. Uiterlijk 22 januari wordt d definitieve uitspraak verwacht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.