Pinautomaat Tijnje legt het loodje, Lok is onthutst

pinrabo
De bekende slogan van de Rabobank staat haaks op de werkelijkheid van het platteland. Daar raakt de bank steeds verder uit zicht.

‘Net stinne, mar pinne,’schreef en riep Marrianne Lok in mei 2013. Haar actie heeft in haar woonplaats Tijnje niet mogen baten. Per 1 april verdwijn de pinautomaat van de Rabobank uit haar dorp. Enkele jaren geleden al werd de Rabovestiging in Tijnje, zoalsmin zovele dorpen, al gesloten.

Het lijkt er op dat de Rabobank nog snel even een rondje pinautomaat-opheffen doet. Eind januari kondigde minister Dijsselbloem overleg aan met de banken over het behoud van pinautomaten in dorpen. In onder andere Tijnje en Menaam gaan de pinautomaten op slot. In Noordwest5 Fryslân gaan zes Rabo’s dicht.

Zoals wel vaker hobbelt de landelijke politiek achter de feiten aan. Het aangekondigde overleg van Minister Dijsselbloem  en het dreigement van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA)om  met een aparte wet komen waardoor banken zich aan een basisnorm moeten houden, is mosterd na de maaltijd.

 

pinrabogeslo
De nieuwe slogan van de Rabobank….’gesloten’.

Leefbaarheid verliest van commercie

De afgelopen vijf jaar zijn al meer dan duizend pinautomaten verdwenen. Ook in Opsterland zijn veel vestigingen van banken verdwenen. Commerciële afwegingen winnen het van de zorg voor de leefbaarheid in de dorpen

Heel slecht gevoel

De onthutste Marrianne Lok; ‘Voor Tijnje en ook voor de andere dorpen die de dupe zijn, is dit een heel slecht bericht. Als gemeenteraadslid voel ik me machteloos en dat is een heel slecht gevoel.’ In Tijnje is een grote groep mensen doende met de plannenmakerij voor een nieuw multifunctioneel centrum. ‘We zijn bezig met de toekomst. De sluiting van de pinautomaat staat daar haaks op.’

Gerelateerde berichten

oproep-marrianne-lok-behoud-pinautomaten-krijgt-landelijke-bijval

column-marrianne-lok-net-stinne-mar-faker-pinne

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.