Peter Semplonius uit Hemrik; ‘Politiek heeft een gezicht nodig!

peterhemrikIn de Krant van Opsterland komen burgers aan het woord over de lokale politiek. Een aantal van deze verhalen worden ook gepubliceerd op deze website. Vandaag komt Peter Semplonius uit Hemrik aan het woord.

Peter Semplonius is 41 jaar en woont bijna 20 jaar in Opsterland. Hij is getrouwd en heeft twee schoolgaande kinderen. Peter is een actieve inwoner van Hemrik, hij is onder andere voorzitter van de plaatselijke sportvereniging.

Helder

Een politieke partij moet van hem heldere standpunten hebben en daar achter blijven staan. Daarnaast is het van belang dat de partij haar ‘gezicht’ laat zien en gemakkelijk bereikbaar is wanneer je als burger iets wilt veranderen. Het gaat dus om het collectieve belang van alle inwoners van een gemeente, maar ook om het individuele belang. “De politieke partij moet op een herkenbare wijze midden in onze samenleving staan en je moet als burger weten waar je terecht kunt.”

Leefbaarheid

Peter gaat bij iedere verkiezing trouw naar het stembureau; “Stemmen is immers is een verworven recht”. Zijn keuze bij de gemeentelijke verkiezingen hangt samen met de voordelen voor het dorp. Hemrik kent veel enthousiaste inwoners die graag het dorp levendig willen houden. “De inwoners zelf en de gemeentelijke politiek zijn verantwoordelijk voor de leefbaarheid van ons dorp”. De partij die aangeeft voor die leefbaarheid te willen strijden en dat ook daadwerkelijk doet, verdiend zijn stem.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.