OWO-samenwerking smijt geld op, kostenbesparing al zeven ton

 

Samenwerken levert geld op.
Samenwerken levert geld op.

De prille samenwerking tussen Opsterland en de Stellingwerven smijt nu al geld op. Op dit moment staat de teller op een kleine zeven ton. De samenwerking gebeurt vooral op de achtergrond. De burgers in de drie gemeenten zullen er in de praktijk weinig van merken. Ze hoeven niet plotseling naar een ander gemeentehuis.

De personeelsadministratie en de automatiseringsafdelingen zijn al samengevoegd. Die zijn nu gevestigd in Wolvega. De administratieve poot van de afdelingen van sociale zaken gaan naar Oosterwolde. De drie afdelingen handhaving worden samengevoegd in Opsterland

Door de samenwerking kan met minder ambtenaren worden gewerkt, terwijl de kwaliteit en de continuïteit beter gewaarborgd wordt. Per saldo levert dit een betere dienstverlening op en minder kosten.

Resultaat

De samenwerkende gemeenten zijn gezamenlijk ook beter in staat op zich te profileren. Naar buiten toe wordt steeds meer gezamenlijk opgetrokken. Het provinciale geld voor projecten in de direct gemeenten is daar een direct resultaat van.

Gorredijk en Bakkeveen

Voor de opknapplannen van Gorredijk centrum oost betekent dit een extra provinciale bijdrage van een half miljoen. Voor het project Dúnsân is zo een miljoen in de wacht gesleept.

Gerelateerd bericht

extra-geld-impulsen-centrumplan-gorredijk-dunsan-bakkeveen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.