Oud-directeur Skâns vangt ook bot bij gemeente

skans4Dat Opsterland de beurs niet trekt voor oud-directeur Kor Konstapel van cultureel centrum De Skâns in Gorredijk, was al bekend. Konstapel was niet in dienst bij de gemeente, maar bij de stichting die De Skâns beheert. De Leeuwarder Courant van vandaag besteedt er nog eens aandacht aan.

Konstapel had zich tot de gemeente gewend nadat de stichting die De Skâns exploiteerde eind november failliet was gegaan.

De voormalige directeur heeft na een arbeidsconflict recht op een ontslagvergoeding van ruim €120.000, maar de stichting kon die niet betalen.

Vergeefs
Konstapel vocht het faillissement van de stichting vervolgens tevergeefs aan bij de rechter en deed ook een beroep op de gemeente, de grootste geldverstrekker van De Skâns.

Knip dicht
Die laat echter weten geen partij te zijn in het arbeidsconflict en houdt de hand op de knip. Het subsidiegeld dat De Skâns van de gemeente ontvangt mag niet voor een betalingsregeling worden gebruikt, stellen burgemeester en wethouders.

Skâns open
Opsterland trekt wel geld uit voor een voorlopige redding van De Skâns, zo bleek vorige week. Dankzij een nieuwe financiële injectie is openstelling tot 1 april geregeld. Konstapel zegt zich nu te beraden op vervolgstappen.

Gerelateerde berichten

voorlopige-redding-skans-moet-leiden-definitieve-doorstart

faillissement-zit-skansplannen-dwars-opnieuw-uitstel

uitspraak-rechter-skans-terecht-failliet-verklaard

jou-skans-twadde-kans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.