Opsterlandse brandweer is snel

Bluseenheid in actie bij een brandende auto in bakkeveen
Bluseenheid in actie bij een brandende auto in bakkeveen

De Smallingerlandse brandweer is beduidend langzamer dan het vrijwillige brandweerkorps van Opsterland. Dit blijkt uit een onderzoek van Nu.nl

In Opsterland staat binnen 8 tot 10 minuten na een noodmelding de brandweer voor je deur. Ondanks de hulp die Opsterland aan Smallingerland verleent, kan de aanrijtijd daar oplopen tot over de 13 minuten.

Opsterland doet het beter dan de meeste Friese gemeenten.  Alleen Leeuwarden en Leeuwarderadeel is men iets sneller.

brandweerkaart

Gemotiveerd brandweerkorps

Opsterland heeft jaar in jaar uit adequaat geïnvesteerd in de brandweer. De Opsterlandse brandweer beschikt over een gemotiveerd en goed opgeleid vrijwillig brandweerkorps. Dat vertaalt zich in de positieve score van het onderzoek.

Veiligheidsregio 

De Opsterlandse brandweer maakt sinds kort deel uit van de veiligheidsregio Fryslân. De vraag voor veel raadsleden en andere betrokkenen is of het daar beter van zal worden. Feit is dat de Opsterlandse brandweerkorpsen het als zelfstandige brandweer altijd goed hebben gedaan.

Snelste en langzaamste

Uit het onderzoek blijkt dat Duiven heeft de langzaamste brandweer van Nederland heeft. Daar doet men er ruim 16 minuten over om op de plaats van bestemming te komen. In Rijswijk beschikt men over de snelste brandweer. Daar doen de brandblussers er iets meer dan vijf minuten over om op de plek des onheils te arriveren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.