OPSTERLANDS BELANG: Eerlijke verdeling overheidswerk, meer banen naar het noorden

banenNa een grote ontslagronde is het voor werknemers in de periferie van Nederland (bijvoorbeeld Friesland) veel moeilijker om een nieuwe baan te vinden dan voor werknemers in de Randstad

In de Randstad vinden mensen twee tot vier keer zo snel werk als daarbuiten. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op basis van onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Alleen werknemers uit provincies zoals Friesland die bereid zijn om ver te reizen maken kans op nieuw werk, aldus het dagblad. Opsterlands Belang stelt andere oplossingen voor.

Overheidsbanen spreiden

De krant schrijft dat het probleem op te lossen zou zijn door het stimuleren van werkgelegenheid in de dienstensector. In de optiek van Opsterlands Belang zou de overheid zou daar voortrekker in moeten zijn.

Dovemansoren 

Overheidsinstellingen zijn nu geconcentreerd in de Randstad. Meer spreiding zou meer werkgelegenheid op leveren voor het hele land, dus ook voor Friesland en Opsterland. Helaas is deze oproep tot nu toe aan dovemansoren gericht. De grote landelijke partijen focussen kennelijk zich liever  op de Randstad en omgeving.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.