Opsterland scoort hoog bij MKB

mkbBij de dienstverlening aan ondernemers scoort Opsterland een dikke plus. Dat concludeert MKB Nederland na onderzoek onder de Nederlandse gemeenten, waarvan zestien Friese.

MKB Nederland stelde twintig vragen aan 163 gemeenten, waarmee de dienstverlening aan ondernemers in kaart is gebracht.

Van de Friese gemeenten scoort Smallingerland het slechtst.

Beste score

Op slechts twee van de twintig vragen kon ze in Smallingerland een positief antwoord geven, een schamele score van 11 procent. Het best scoorden de gemeenten Franekeradeel, Opsterland en Littenseradiel, die elk twaalf positieve antwoorden konden overleggen (63 procent).

Welstandscommissie

Opvallend is dat in slechts twee van de deelnemende Friese gemeenten plannen zijn om de welstandscommissie geheel of gedeeltelijk af te schaffen. Landelijk doet 24 procent van de gemeenten dat. MKB Nederland is een groot voorstander van afschaffing, omdat de organisatie verwacht dat toetsing van bouwaanvragen door ambtenaren sneller verloopt. Zoals bekend, wenst ook Opsterlands Belang de welstandscommissie Hûs en Hiem de deur uit te doen.

Goed bezig

Opsterland is sowieso goed bezig met de Midden en Kleinbedrijven. In samenwerking met de ondernemers zijn er ondernemerscoaches aangesteld en er wordt onderzocht of er een centrummanager voor de winkeldorpen kan worden aangesteld. Ook het vestigingsbeleid voor bedrijfsactiviteiten aan huis in Opsterland is gunstig. Opsterland telt relatief veel kleine bedrijven.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.