Opsterlands Belang wil opnieuw spreken over reclamebelasting Gorredijk

stempel_reclameAfgelopen raadsvergadering (3 oktober 2016) heeft de fractie van Opsterlands Belang bij monde van Hans de Jong ervoor gepleit om snel eens als raad opnieuw te spreken over de reclamebelasting in Gorredijk.

Er zijn vanavond meer dan 100 handtekeningen ingeleverd van ondernemers uit Gorredijk die zich niet gehoord voelen en zelfs stellen dat de bestaande ondernemersverenigingen de raad niet goed voorgelicht zouden hebben over deze belasting die de gemeente Opsterland (juist op aanvraag van de lokale ondernemingsverenigingen) heeft ingesteld. Het voorstel van de FNP  om het college een (nieuw en duur) onderzoek te laten verrichten, werd door de overige raadsleden weggewuifd vanwege te traag en te duur.

De evaluatie vindt normaal pas na 3 jaar plaats. Dus heeft Opsterlands Belang ervoor gepleit dat we het er maar weer eens over moeten hebben met elkaar als gemeenteraad. De wethouder Piet van Dijk (Opsterlands Belang) gaf al tijdens het debat aan dat het zou kunnen dat zowel de voor- als tegenstanders beide gelijk hebben met hun peiling.

Wordt dus vervolgd…

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.