Ontslagvergoeding brandweercommandant valt slecht bij Opsterlands Belang

marrianne ff
Marrianne Lok

 

Marrianne Lok van Opsterlands Belang windt zich op over de bonus die voormalig brandweercommandant Nettie Karelse van de Veiligheidsregio meekrijgt. “Karelse nam zelf ontslag, waarom moeten wij daaraan meebetalen?”

Maandagavond greep ze het vragenhalfuur in de raadsvergadering aan om haar ongenoegen te spuien.

De Veiligheidsregio bestaat nog maar net en nu al betaalt het overkoepelend orgaan van alle Friese gemeenten 141.000 euro aan ontslagbonus voor de voormalige brandweercommandant van Leeuwarden. Marianne Lok vindt de gang van zaken moeilijk te verteren.

Opspraak

Karelse raakte in opspraak nadat ze cadeaus meenam die niet voor haar bestemd waren. Na een integriteitonderzoek van bureau BING stapte Karelse zelf op. “Als er al betaalt moet worden dan moet Leeuwarden dat maar doen”, meent Lok.

Helft

Burgemeester Francisca Ravestein had al over de kwestie gebeld, zo liet ze Lok weten. Er is afgesproken dat de gemeente Leeuwarden de helft van de ontslagbonus voor rekening neemt.

Hoogte?

De andere helft wordt inderdaad door de Veiligheidsregio betaald, omdat Karelse als kwartiermaakster in de aanloop naar de omvorming al werk verrichtte voor het nieuwe orgaan. Hoe de hoogte van de bonusvergoeding tot stand is gekomen, wist de burgemeester niet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.