ONDERZOEK EenVandaag : Lokale partijen onverminderd populair

fanclubobjpg

Lokale partijen zijn onverminderd populair. Vooral in de randprovincies Friesland, Brabant, Drenthe, Zeeland en Limburg gooien de lokale partijen hoge ogen. De belangrijkste redenen voor mensen om op een lokale partij te stemmen zijn het belang van lokale issues, en kritiek op de landelijke politiek

Het verlagen van lokale belastingen en het vergroten van de veiligheid in de buurt zijn volgens kiezers de belangrijkste onderwerpen waar de lokale politiek aandacht aan moet besteden. In de provincies Friesland, Drenthe en Gelderland speelt het verdwijnen van voorzieningen in dorpen een grote rol.

Lage lasten

Belastingen en veiligheid worden door respectievelijk 41 en 32 procent van de deelnemers als belangrijk issue genoemd. Hiermee scoren deze zaken hoger dan gezondheidszorg (23%), economie (22%) en armoedebestrijding (19%)..

Lokale politiek
Voor de grootste groep (44%) geeft de lokale politiek de doorslag bij het maken van de keuze voor de gemeenteraadverkiezingen. In Groningen (51%), Gelderland (51%) en Utrecht (52%) is dit zelfs voor een meerderheid het geval. Voor 22 procent is de landelijke politiek het meest belangrijk, en voor drie op de tien (30%) zijn de lokale en landelijke politiek even belangrijk.

Gerelateerde berichten

lokale-partijen-winnen-aan-vertrouwen-en-bestuurskracht

campagne-landelijke-partijen-klagen-lokale-partijen-doen-eigen-kracht

lokale-partijen-komen-sterkste-bus

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Jolanda

    Leuke foto…, Rein Suurd ook weer van de partij. Whahaha 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.