Ondernemers en organisaties gevraagd voor themadag ´Wonen, veiligheid, comfort en technologie´

ouderen duimenDe gemeente Opsterland  organiseert bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag een eerste themadag  over thuis blijven wonen voor senioren. De themadag die gehouden wordt op  zaterdag 12 april 2014  maakt onderdeel uit van een voorlichtingscampagne op dit gebied. 

Tijdens deze dag ligt het accent  op veiligheid, comfort en technologie in en om de woning. De gemeente Opsterland zoekt nadrukkelijk samenwerking met organisaties en ondernemers die een relatie hebben met het thema. De gemeente wil de dag zoveel mogelijk invullen met lokale ondernemers. 

Door veranderende wetgeving zullen senioren tot op hoge leeftijd thuis blijvenouderen thuis wonen en niet of nauwelijks meer in een verzorgingshuis worden opgenomen. Dat is vaak ook wat mensen zelf graag willen. Het is dan een goed idee om rekening te houden met de toekomst en wat daarbij nodig en mogelijk is om het zelfstandig blijven wonen zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Daarbij wordt steeds meer een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. De gemeente Opsterland wil met voorlichting haar bewoners hierin ondersteunen.

Wonen, veiligheid, comfort en technologie

De keuze voor het thema ‘Veiligheid, comfort en technologie in en om de woning’ is bepaald door het feit dat er in toenemende mate technologie wordt ontwikkeld die het veilig en comfortabel wonen te ondersteunt. Ook kan er in preventieve zin veel gedaan worden aan ongelukken en vallen in en om de woning. De introductie van .huistest.nl , maakt onderdeel uit van de themadag.

Als organisatie of ondernemer deelnemen aan de themadag?

Bent u als organisatie of ondernemer actief binnen Opsterland met producten en diensten die bijdragen aan comfort en veiligheid in en om de woning en/of die het zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen mogelijk maken, dan is deelname aan de themadag voor u wellicht mogelijk. Van simpele woningaanpassing tot thuistechnologie, de gemeente streeft naar een zo divers en gevarieerd mogelijk aanbod. Interesse in deelname of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer en de naam van uw organisatie of bedrijf naar: trijntje.kohler@opsterland.nl. In verband met voorbereidingen en organisatie  van de themadag vragen wij u vóór 15 februari 2014 te reageren.

Gerelateerde site

Alvast Uw huis testen? klik dan op www.huistest.nl

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.