Nieuwe armoede vraagt vaker om hulp

armoede1Op de dag dat (maandag) het armoedebeleid van de gemeente Opsterland in de raadscommissie wordt, komt het Leger de Heils met berichten over nieuwe armoede. Door de aanhoudende crisis kloppen gezinnen steeds vaker aan bij het Leger des Heils voor onderdak of andere vormen van hulp.

,,Het gaat hier om ‘nieuwe armoede’, dus niet om mensen die al een zwervend bestaan leiden of verslaafden. Het zijn mensen die plotseling hun baan kwijtraken of zzp’ers zonder opdrachten”, aldus een woordvoerder op het hoofdkantoor van het Leger des Heils. 

Door de duur van de crisis komen nu ook andere mensen in problemen. ,,Dan is hun spaarpotje of de spaarrekening leeg en soms moeten mensen zelfs hun (koop)huis uit”, aldus de woordvoerder.

Op de rails

De groep nieuwe armen is over het algemeen goed te helpen. Ze zijn weerbaar en hebben vaak nog genoeg perspectieven.” Wel moeten mensen vaak eerst hun schroom overwinnen. ,,Maar als ze bij het legers des Heils aankloppen, hebben we deze gezinnen in veel gevallen binnen 3 tot 6 maanden weer op de rails.”

Sociaal vangnet
Het Leger des Heils krijgt wel vaker te maken met gezinnen zonder sociaal vangnet. Die kunnen dan niet aankloppen bij familie of vrienden. ,,Dat soort gevallen zien we overal: van noord tot zuid en van oost tot west.” (bron Leger des Heils, Binnenlands Bestuur)

Gerelateerde berichten

dorpsbudgetten-armoedebeleid-agenda-mienskip

sterke-groei-armoede-2012-1-2-miljoen-armen-nederland

maatwerk-kindpakket-nieuwe-wapens-opsterland-strijd-armoede

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.