Wie ben je ?

marrianne-3

Juli  1954:   s,morgens om 7 uur rent er een jongetje van 7 jaar  door de Schoolstraat in Gorredijk  te zingen: ‘Ik heb een zusje op mijn verjaardag gekregen, ze is heel klein!’ Dat zusje was ik. Marrianne van der Wijk.  Klein ben ik nog steeds  en mijn grote broer en ik zijn nog steeds op dezelfde dag  jarig. Opgegroeid in een arbeidersgezin met 4 kinderen , waar het motto :  Dat kin of wol ik net’, niet aan de orde was. Dit motto  geldt geloof ik  nog steeds voor mij!  De eerste jaren op het dorpsschooltje in Kortezwaag gezeten, daarna door verhuizing naar  de Trimbeets  school . Hier is de kleine  socialist gevormd. De hoofdmeester maakte onderscheid in mensen, eerst kwamen de kinderen  van dokters, de dominee, de winkeliers , enz.  Daarna de kinderen van Jan de arbeider pas. Dit sprak mij als opgroeiende tiener niet aan. Volgens mij moest iedereen de zelfde rechten  en kansen hebben. Achteraf kan ik de hoofdmeester alleen maar dankbaar zijn, door hem ben ik me bewust geworden dat gelijkheid  van rechten niet voor iedereen vanzelfsprekend is.  Opgroeiende in de Flower-Power tijd, liep ik als hippie  mee in demonstratie’s  tegen de oorlog in Vietnam, tegen kruisraketten met het  ‘Ban de bom’-teken  om mijn nek.

marrianne-6In die tijd kwam ik Wim Lok tegen. Doordat we op jonge leeftijd  ouders werden van een prachtige zoon en Wim nog met zijn opleiding bezig was zijn we een snackbar  met bovenwoning in Gorredijk gaan runnen.  Nadat  Wim de opleiding had afgerond,  zijn we in Tijnje gaan wonen, een dorp waar de saamhorigheid groot was en ik me dan ook helemaal thuis voelde.  Hier is onze tweede zoon geboren. Onderhand hebben we er twee schoondochters en twee boefjes van kleinzoons bij gekregen.

 

Wat doe je?

marrianne-4

Op mijn 16e  ben ik begonnen te werken in een sport en lederzaak, daarna  ben ik met de

etaleuropleiding begonnen. Nadat ik een aantal jaren bij de gezinsverzorging gewerkt heb, ben ik als  parttimer bij  tuincentrum De Leits gaan werken. Na een aantal jaren ben ik bedrijfsleider geworden bij het zelfde tuincentrum { onderhand Tuindorado} waar ik nog steeds  met veel plezier  werk!

 

Waarom zit je bij Opsterlands Belang?

marrianne-tekening

In 2003 werd ik door Hans de Jong benaderd of ik er iets voor voelde om me bij Opsterland Belang aan te sluiten, dit kwam  waarschijnlijk doordat ik altijd maar riep dat Opsterlands Belang een mannenpartij was! Hier had ik als  vrouw grote moeite mee. Gelijke rechten , gelijke kansen. Toen had ik de gedachte dat een partij als Opsterlands Belang niet bij mij zou passen, maar niets bleek minder waar. Opsterlands Belang gaat niet voor rechts of voor  links, maar voor het beste voor de inwoners van Opsterland.  Het lokale karakter van de partij blijkt op mijn lijf geschreven, niet  gebonden zijn aan de landelijke politiek. In 2005  heb ik me als steunfractielid bij Opsterlands Belang aangesloten. In 2006 ben ik in de gemeenteraad gekozen,  sindsdien ben ik raadslid van en voor Opsterlands Belang,  een partij waar geluisterd wordt en ieder mens dezelfde rechten  en kansen krijgt. De partij naar mijn hart!

Waar houd je je mee bezig?

Dorpenbeleid, W.M.O. sociale zaken,  openbare orde en veiligheid , cultuur.

Raadswerk

Marrianne Lok aan het werk voor Opsterlands Belang in de raad

Contact

marrianne-5

Marrianne Lok

Breewei 72

8406 EG Tijnje

Telefoon (0513) 571 793

E-mail marianne.lok@opsterland.org

 

Has one comment to “Wie is Marrianne Lok?”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.