Wie is Marcel van Opzeeland?

MvOFB

Wie ben je?

Mijn naam is Marcel van Opzeeland en ben als fractievoozitter en raadslid actief voor Opsterlands Belang. Behalve gedurende mijn studie Elektrotechniek aan de Universiteit Twente, heb ik altijd in Fryslân gewoond; geboren in Franeker, later verhuisd naar Siegerswoude.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik bij een multinational en ben ik verantwoordelijk voor het succes in de service provider markt in Nederland. Dat betekent dat ik veel reis tussen Fryslân, Amsterdam en incidenteel in Europa en de Verenigde Staten. Dat reizen is een voordeel voor mij als raadslid omdat ik daarmee een brede blik houd op wat er in Opsterland gebeurt in relatie tot wat er in de rest van de wereld gebeurt. Daarnaast ben ik vrijwilliger om Nieuwe Nederlanders (mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning) hun weg te laten vinden in de Nederlandse maatschappij.

Het is trouwens niet voor niets dat ik in Opsterland woon, het is een van de groenste, gezondste, meest sociale en ontspannen plaatsen om in te wonen in de BeNeLux.

Waarom zit je bij Opsterlands Belang?

In 2002 kreeg de buurt waarin ik woon  een stevig conflict met de gemeente Opsterland. Wat me als burger opviel was dat de gemeente zich destijds achter een muur van juridische formaliteiten verschuilde zonder op zoek te willen gaan naar een echte oplossing.  Gelukkig bleek uiteindelijk dat de partijen in de gemeenteraad wel een luisterend oor boden en onder drang van die gemeenteraad is er toen door de toenmalige wethouder uiteindelijk toch een prima oplossing gevonden voor alle partijen.

Ik vond en vind dat een overheid niet alleen goed beleid moet maken, maar ook naar haar burgers moet luisteren. Hoewel de meeste partijen in de gemeenteraad wel oprecht luisterden naar het probleem van mijn buurt, voelde ik me na de tijd het beste thuis bij Opsterlands Belang. Vooral omdat de fractie van Opsterlands Belang alleen maar rekening hoeft te houden met de belangen van de inwoners van Opsterland. Bij Opsterlands Belang spelen geen belangen op bijvoorbeeld provinciaal niveau of landelijk niveau mee; Opsterlands Belang doet wat het beste is voor Opsterland en haar inwoners. Dat is  helder, duidelijk en effectief!

Wat is je specialisatie in de gemeenteraad?

Als fractievoorzitter houd ik me naast de coalitie en onze fractie, inhoudelijk vooral bezig met financiën en sociale zaken en algemene/bestuurlijke zaken.

Columns van Marcel

Column – Een nieuwe wethouder (2017)

Column – Meer-macht-aan-burger (2017)

Column – Gasboring tijd voor creativiteit (2016)

Column – Nieuwe overheidsinstellingen alleen in krimpgebieden. (2015)

Column – Weg is de pinautomaat! (2014)

Column – De onbetaalbare overheid (2013)

Column – Armen die elkaar bevechten om de laatste korsten brood (2013)

Column – Stenen om mee te gooien? Je kunt er ook mee te bouwen! (2013)

Column – Groot, groter, grootst…kapot!(2013)

Column – Directeur Caparis is niet het grootste probleem (2013)

Raadswerk

Video’s van Marcel van Opzeeland die aan het werk is voor de Opsterlands Belang in de raad

Contact

input

Marcel van Opzeeland

Beakendyk 4

9248 WP Siegerswoude

06-51520879

marcel.van.opzeeland@opsterland.org

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.