Wie ben je?

berend1Nijega (Smallingerland) is mijn geboortedorp. Ik heb er slechts kort gewoond, in 1956 is ons gezin verhuisd naar Kortezwaag bij Gorredijk. Daar heb ik de jeugd door gebracht. In Gorredijk ging ik naar de christelijke lagere school. Vervolgens ging ik Drachten naar de christelijke  L.T.S. afdeling Electro.

In 1973 stapte ik in het huwelijksbootje met mijn Trienke en we zijn nog steeds gelukkig en getrouwd. We hebben twee zonen, Sietse en Andries. Samen hebben onze jongens een boten trouw boom 800bedrijf in Heeg. Zelf wonen we al jarenlang met genoegen in Langezwaag

Wat doe je?

Na mijn opleiding aan de L.T.S.  ging ik als 16 jarige aan de slag bij een groot electrobedrijf in Gorredijk. Na mijn diensttijd, in 1979, ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Langezwaag. Ik begon met een bedrijf in antennebouw en huishoudelijke apparatuur. Door hard werken en studeren in de avonduren kon ik dit opbouwen. Na acht jaar Langezwaag, is het bedrijf Gorredijk verhuisd, waar ik een bedrijf heb overgenomen. Wij groeiden daar al snel uit ons jasje. Na een kocht ik een groter pand, maar na een jaar was dit ook weer te klein. We kochten toen opnieuw een nog groter pand. Op dat moment waren er 9 mensen aan het werk in mijn bedrijf. Dit bedrijf heb ik in 1996 verkocht en de panden verhuurd.

Toen in 1996 de meeste bedrijfsdrukte aan kant was, ontstond er ruimte om dingen te doen waar ik eerst geen tijd voor had. Vanaf dat moment maak ik deel uit van het bestuur van Opsterlands Belang als penningmeester. Ik ben me toen meer gaan verdiepen in de lokale politiek.

In 2001 hebben we een bedrijf opgestart in exclusieve houten speedboten. In 2003 heeft onze oudste zoon Sietse dit overgenomen en 2 jaar later is ook onze andere zoon als mede-eigenaar er gaan werken. Ik was secretaris van de “ stichting Grasbaan Organisatie Gorredijk “ en medeorganisator van een jaarlijks evenement in mei, jammer genoeg is het evenement er niet meer, het was berendlangzwaagfinancieel moeilijk rond te krijgen. Ik biljart graag en speel actief mee in toernooien en in 2009 ben ik in het bestuur van de biljartclub BC Gorredijk gekozen als penningmeester. Ik toen heb meegewerkt om een bedrijfsgebouw aan de Leitswei in Gorredijk om te toveren tot een biljartaccommodatie van allure. Na drie jaar heb ik het penningmeesterschap in andere handen over gedaan, ik deed op dat moment teveel vrijwilligerswerk. En in 2009 is het Dorpshuis Langezwaag gereed gekomen, ik heb ook in deze  ontwikkeling actief meegewerkt en ben op dit moment penningmeester / inkoper en technisch medewerker. Verder staan wij aan de vooravond van een mooie lokale krant van Langezwaag , “’t Klaverbledtsje”. Ook dit vraagt de nodige aandacht.

berendzeevissen2Naast mijn hobby als biljarter doe ik aan zeevissen. Met mijn vader gaan we elk jaar naar Noorwegen en ik doe mee aan Big game vissen. Als het even kan, ga ik twee keer per jaar enkele weken naar Kenia waar het mooi en nog betaalbaar is voor de gewone man.

Waarom zit je bij Opsterlands Belang?

bernd2Ik ben van mening dat wij als lokale politieke partij veel dichter bij de mensen staan en dus meer voor de inwoners kunnen doen. Ik heb in mijn bestuurperiode Opsterlands Belang uit zien groeien tot de grootste partij van Opsterland, daar ben ik trots op. We zijn een stabiele no nonsense partij, waarin alle mensen tot hun recht komen. Als het even kan woon de fractievergaderingen bij als lid van de steunfractie.

Wat is je specialisatie?

Ik ben de penningmeester van Opsterlands Belang. Ook maak ik deel uit van het campagneteam. Ik kom uit het bedrijfsleven en breng vanuit die hoek mijn deskundigheid in. Voor mij is de leefbaarheid van dorpen van groot belang, daar zet ik me als vrijwilliger voor in, in Langezwaag. Maar natuurlijk heeft dat ook mijn aandacht als bestuurs- en steunfractielid  van Opsterlands Belang.

Contact

berend3Naam               B.van der Molen

Adres               Skeane Ein 8 b

Postcode      8404 GG

Woonplaats   Langezwaag

Telefoon        0513-688868

E-mail             info@bvdmolen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.