Marcel van Opzeeland uit Siegerswoude: ‘Only dead fish follow the stream’

Raadslid Marcel van Opzeeland
Marcel van Opzeeland Scherp en bevlogen

Marcel van Opzeeland oogt als een aaibare en vriendelijke politicus. Dat is hij ook, maar vergis je niet. Het gedreven raadslid ook messcherp. Als het om gemeentelijke geldstromen gaat, zit hij als een bok op de haverkist. Als er landelijk of provinciaal ontwikkelingen zijn die Opsterland kunnen rakken, is Marcel altijd als de kippen bij.

Marcel van Opzeeland staat als nummer vijf op de kandidatenlijst van Opsterlands Belang

Marcel maakte zich bijvoorbeeld 4 jaar geleden als eerste druk tegen levensgevaarlijke CO2 opslag in de oude gasvelden onder Ureterp en tegen Mega-Electriciteitsmasten die men langs Ureterp wilde aanleggen.

Tijdig, slim en effectief  

‘Ik  was al vroeg wat dieper in de vage kaartjes van de NAM (CO2 opslag) en van Tennet (Hoogspanningsleidingen) gedoken. Juist omdat de kaarten zo ‘vaag’ waren trokken ze mijn aandacht.’ Doordat hij vervolgens tijdig aan de bel trok en onder meer de provincie Fryslân ook wakker werd, kwam er zoveel protest tegen ondergrondse CO2 opslag, dat de initiatiefnemers eieren voor hun geld kozen. Ook werd er al snel voor een alternatief tracé gekozen voor de hoogspanningsleidingen. ‘Dat is precies wat we bij Opsterlands Belang verwachten van een raadslid: Op tijd, slim en effectief ervoor zorgen dat de belangen van de inwoners van Opsterland worden gediend, zonder dat we geld over de balk smijten,’ stelt de politicus uit Siegerswoude. Marcel is niet voor niets het financiële brein van de fractie van Opsterlands Belang.

Ondemocratische gedrochten                                                                                            ‘Zonder belastingverhogingen kwamen er nieuwe sportvelden in Ureterp, werd het centrum in Ureterp voor veel geld opgeknapt en kwam er een MFC in Frieschepalen.’ Marcel is er trots op. Ook voor zaken die net zo belangrijk zijn, maar geen aandacht krijgen in de media (omdat ze te saai zijn) zet Marcel zich met passie in. Zo staat hij in Fryslân bekend als de politicus die zich met hand en tand verzet tegen de oprichting van Gemeenschappelijke Regelingen ‘Dit zijn ondemocratische gedrochten waarvoor de burger wel steeds meer mag betalen, maar geen invloed meer op heeft  Die constructies halen nu vaak de media  niet, maar straks wanneer het helemaal verkeerd gaat, zullen de kranten er vol van staan.’ Marcel is het type politicus dat zich nú druk maakt en niet pas wanneer het verkeerd is gegaan en de ellende in de media staat. Voorkomen is beter dan genezen. Het motto van Marcel? ‘ ‘Only dead fish follow the stream’

Meer weten over wat Marcel allemaal doet voor Opsterland? -> http://www.opsterlandsbelang.nl/mensen/wie-is-marcel-van-opzeeland/

de mensen van Opsterlands Belang

ob-krant

verkiezingsprogramma

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.