Marcel van Opzeeland heeft één voorkeursstem te weinig

Marcel van Opzeeland

De raadsleden Dieko van der Harst en Marcel van Opzeeland keren voorlopig niet terug in de gemeenteraad van Opsterland. Dat is de schaduwkant van het feit dat alle Opsterlands Belangers met voorkeurstemmen in de gemeenteraad zijn gekozen.

Dieko van der Harst zag zijn aanhang in met name Ureterp met een 200 stemmen dalen. In Ureterp werd niet een specifieke voorkeursactie gevoerd. Op de Opsterlands Belangflyer van Ureterp werden een drietal raadsleden naar voren geschoven.

Dieko van der Harst
Dieko van der Harst

Daardoor kwamen de stemmen uit

Ureterp bij verschillende kandidaten terecht.

Zonnige kant

Voor Marcel van Opzeeland is de stembusuitslag dubbelop vervelend. Met zijn 162 voorkeursstemmen had hij precies 1 stem te weinig om rechtstreeks in de raad te komen. Marcel zelf kijkt liever naar de zonnige kant van het aantal stemmen op hem; ‘Ik heb nog nooit zoveel voorkeursstemmen gekregen, dat doet me goed. Natuurlijk had ik ook graag die ene erbij gehad, maar het is zo het is.’

Opvolger

Naar verwachting zal Opsterlands Belang deel uit gaan maken van het nieuw te vormen college. Piet van Dijk wordt dan wethouder. Daardoor ontstaat er vervolgens weer ruimte voor een raadslid. De eerste opvolger is Dieko van der Harst.

Gerelateerde berichten

sikke-marinus-en-piet-van-dijk-informateurs-opsterland

veel-voorkeursstemmen-bij-opsterlands-belang

jan-willem-russchen-met-450-voorkeurstemmen-de-gemeenteraad

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.