Lippenhuizen krijgt haar kunstgrasveld

Gefeliciteerd Lippenhuizen!

Gimagesisteravond heeft wethouder Piet van Dijk de raad kunnen overtuigen om Lippenhuizen een nieuw kunstgrasveld te gunnen. Een typisch voorbeeld van de krêft fan de mienskip. Voorzieningen in de dorpen is een traditioneel verkiezingsthema van Opsterlands Belang. Raadslid Jaco de Jong debatteerde dan ook flink in de raad om iedereen te overtuigen. Een partij wilde namelijk niet instemmen met het nieuwe kunstgrasveld omdat dat niet goed zou zijn voor het milieu. Echter het RIVM moet eerst nog onderzoek doen naar die geruchten en daar willen Opsterlands Belang en het grootste deel van de raad niet op wachten.

(Bron De Woudklank) LIPPENHUIZEN – Het hoofdvoetbalveld van Lippenhuizen wordt kunstgras. Daardoor kan het nieuwe MFA van Lippenhuizen een vierkant gebouw op het voormalige trainingsveld worden. 

De voetbalclubs Thor Lippenhuizen, Wispolia Terwispel en vv Tijnje werken samen en maken alledrie gebruik van dit nieuwe kunstgrasveld.

Door de samenwerking en het continu kunnen bespelen van het kunstgrasveld, verhogen de drie clubs hun veldbespeelbaarheid met dertig procent.

Overige voetbalvelden

Als gevolg van het nieuwe kunstgrasveld kan het huidige trainingsveld van Thor Lippenhuizen kleiner worden gemaakt. Ongeveer de helft blijft in gebruik als trainingsveld en wedstrijdveld voor de F-jes van Thor Lippenhuizen. Thor gaat het trainingsveld maaien, de gemeente blijft verantwoordelijk voor het verticuteren, doorzaaien en bemesten.

Het tweede trainingsveld van vv Tijnje wordt alleen nog gebruikt voor trainingen tijdens piekmomenten. Daarnaast krijgt het de bestemming van evenemententerrein. Dit veld wordt volledig door of namens vv Tijnje onderhouden. Het hoofdveld in Tijnje wordt voorzien van jeugdgoals en ballenvangers.

De voetbalverenigingen hebben met de plannen ingestemd. Als de raad met de plannen instemt, is het nieuwe kunstgrasveld in Lippenhuizen deze zomer klaar.

MFA Lippenhuizen op voormalig trainingsveld

De nieuwe veldconstructie in Lippenhuizen maakt het nu ook mogelijk om een vierkant MFA/dorpshuis te bouwen in plaats van een rechthoekig gebouw.

Dit was een wens van het dorp omdat een dergelijk gebouw praktischer is en meer mogelijkheden biedt. Een deel van het gebouw komt nu op het voormalige trainingsveld. Het MFA/dorpshuis moet in 2017 klaar zijn.

Drie dorpen samen

Wethouder Piet van Dijk: “Wat hier door de drie dorpen is klaargespeeld is een heel mooi voorbeeld van de krêft fan de mienskip. Door creatief samen te werken en elkaar wat te gunnen ontstaan nieuwe mogelijkheden voor gedeeld accommodatiegebruik. Doordat de verenigingen samen velden ‘inleveren’ krijgen wij de financiële ruimte om een gezamenlijk te gebruiken kunstgrasveld te maken. Hiermee geven de clubs zichzelf nieuwe toekomstmogelijkheden. Daardoor kan ook de wens van Lippenhuizen voor een vierkant MFA/dorpshuis worden ingepast.”

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.