LETS-Kring Gorredijk betaalt met ‘Turfjes’ voor elkaars diensten

letsZoals al eerder op deze site is aangekondigd, krijgt Gorredijk ook een eigen LETS-kring. Op zaterdag 11 januari geeft wethouder Wietze Kooistra het officiële statschot in De Opstap in Gorredijk. Vorig jaar gingen Ureterpers de Gorredijksters al voor in het oprichten en LETS-kring.

LETS-kringen (Lokaal Economisch Transactie Systeem) organiseren het onderling ruilen van diensten en maken handel mogelijk zonder geld als betaalmiddel.

Alles wat nodig is, is een ruilpuntensysteem om elkaar te betalen, een administratie om transacties te verrekenen en een internetsite om vraag en aanbod aan elkaar bekend te maken. De verkoopwaarde bestaat uit ruilpunten, de LETS-punten (‘Turfjes’ genaamd in Gorredijk).

Contacten

De kringen zijn tevens een goede manier om sociale contacten op te doen.. Inmiddels is er al vraag en aanbod van verschillende diensten, zoals klussen, hond uitlaten, koken, hulp bij computerproblemen, tuin winterklaar maken, taallessen etc.

20 deelnemers

Deelnemers aan de LETS-kring betalen een vast bedrag per jaar en kunnen dan verder zonder kosten diensten afnemen en aanbieden. De LETS-kring in Gorredijk heeft inmiddels al meer dan 20 deelnemers. Voor meer informatie en opgave: Timpaan Welzijn, G. Miedema: 06-46073968 of g.miedema@timpaanwelzijn.nl.

Gerelateerde berichten

lets-groep-gorredijk-startblokken

gongslag-startsein-lets-ureterp

lets-kringen-gorredijk-ureterp

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.