Jan van Dalen: Wanneer krijgt de burger z’n 4-procent-van-Rob terug?

“Kok heeft ons nooit het Kwartje van Kok terug gegeven. Geeft wethouder Jonkman de burgers van Opsterland wel de 4% van Rob terug?’  Dit vroeg Opsterlands Belang raadslid Jan van Dalen uit Bakkeveen aan de wethouder.

Voor het jaar 2016 moest er meer dan 4 ton worden bezuinigd, dat werd duidelijk bij de begrotingsbehandeling in 2015. Opsterlands Belang spartelde destijds als een ‘duveltje in een vat wijwater’ om die OZB verhoging voor burgers in de door ’t college voorgestelde begroting van van 170 duizend euro tegen te houden. Een motie met andere bezuinigingen haalde het niet, maar een tweede motie die samen met ChristenUnie en CDA haalde het nipt met 1 stem verschil. In die motie werd afgesproken dat als Opsterland de precario belasting mocht houden, de OZB verhoging bij de eerstvolgende begroting zou worden terug gedraaid.

Opsterlands Belang ziet echter dat de financiën voor de gemeente er rooskleurig uitzien. Dus willen we dat eerst deze belasting verhoging voor de burger van 170 duizend euro wordt teruggedraaid. Jan van Dalen zal binnenkort met een motie komen om te proberen de hele raad achter dit voorstel van Opsterlands Belang te krijgen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.