Jaco de Jong jongste, PvdA-leider oudste raadslid

Jaco de Jong voor een asfaltwagen van Willen Veenstra uit Tijnje.
Jaco de Jong voor een asfaltwagen van Willen Veenstra uit Tijnje.

Jaco de Jong van Opsterlands Belang is met zijn 22 jaren het jongste raadslid van de nieuwe gemeenteraad. Roel Vogelzang, de nieuwe nummer 1 van de PvdA, is met zijn 67 jaren het oudste raadslid.

De gemiddelde leeftijd van de Opsterlandse raad is 50 jaar.  Er zitten slechts vier 20-ers op het pluche.  Opsterlands Belangman Jaco de Jong (22), CDA-ster Alies van der Wal (26), VVD-ster Nikita Brameijer (27) en D66-er Romke de Jong (29) vormen gevieren de youngsters van de gemeenteraad.

Jaco de Jong en Nikita Brameyer komen beiden voor het eerst in de gemeenteraad. Nikita is de nieuwe nummer 1 van de VVD. Jaco werd met 205 voorkeurstemmen rechtstreeks in de raad gekozen.

Verkeersveiligheid 

De rechtstreekse plaatsing van Jaco is verrassend. In de afgelopen maanden wist hij zich te onderscheiden als de man die er alles aan wil doen om d verkeersveiligheid in Opsterland omhoog te krikken.

Nestor 

Nestor van de gemeenteraad is Hans de Jong van Opsterlands Belang. Hij is al 20 jaar achtereen actief in de gemeenteraad. Met 243 voorkeursstemmen werd ook hij (weer) rechtstreeks in de gemeenteraad gekozen.

Gerelateerde berichten

veel-voorkeursstemmen-bij-opsterlands-belang

victorie-voor-opsterlands-belang-versplinterd-opsterland

jaco-de-jong-ik-wil-een-verkeersveilig-opsterland

mensen/wie-is-jaco-de-jong

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.