Informatieavond over de AWBZ

awbz1De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland organiseren een informatieavond voor zorgaanbieders. De avond vindt plaats op donderdag 14 november  houden de  in De Buorskip, Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag, aanvang 19.30 uur.

Op de agenda staat de decentralisatie van de AWBZ naar de Wmo. Het centrale thema van de avond is: op welke wijze kan de burger goede zorg ontvangen terwijl gemeenten veel minder geld krijgen om deze zorg goed te regelen?

WMO

Het Rijk geeft gemeenten steeds meer taken en verantwoordelijkheden. De awbz3begeleiding, ondersteuning en verzorging uit de AWBZ wordt per 2015 overgeheveld naar de Wmo. Vanaf 2014 vervalt bovendien de aanspraak op dagbesteding en wijzigt de aanspraak op persoonlijke verzorging.

Participatie en jeugdzorg

De uitvoering van de Participatiewet(voor WWB, voormalig Wajong en Wsw vanaf 2015) ligt straks bij gemeenten op het bordje. Ook zijn de gemeenten per 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Het gaat hier om de provinciale jeugdzorg, de jeugdbescherming en -reclassering, de jeugd-ggz en de zorg voor licht verstandelijk gehandicapte jeugd.

Samen oppakken 

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben ervoor gekozen om de drie decentralisaties (AWBZ, Participatiewet en Jeugdzorg) gezamenlijk op te pakken.

Aanmelden

Bent u zorgaanbieder AWBZ? Dan ontvangt u een uitnodiging van de gemeenten. Wie van plan is, om langs te komen dan mag u zich alvast aanmelden via wilma.huisman@opsterland.nl. Ook aanbieders, die (nog) niet bekend zijn bij de gemeenten daarom geen brief krijgen, zijn van harte welkom.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.