Henk de Jong;´Mensen die voor ons opkomen´

henkklein
Henk de Jong met één van zijn vangsten.

De krant van Opsterlands Belang valt deze week door de Opsterlandse brievenbussen. In de krant komen 25 mensen aan het woord over de politiek in Opsterland. Niet alleen aspirant-raadsleden vertellen wat hen bezig houdt, ook de ‘gewone man’ komt aan het woord.

Henk de Jong uit Gorredijk is zo’n ‘gewone man.’ Hij werd geboren aan de Alde Dyk in Terwispel, wonend in Gorredijk. In het dagelijks leven is hij chauffeur bij de Hanos.

Hij komt uit een familie van Opsterlands Belangers. Zijn vader Pooi, droeg Opsterlands Belang een warm hart toe, Henk doet hetzelfde.

Wietse Veenstra

‘Ik heb Wietse Veenstra nog goed gekend,’zegt hij. ‘Ik heb goede ervaringen met de mensen van Opsterlands Belang. Mensen die voor ons opkomen.´ Henk is vooral trots op de partij, omdat ze oog hebben de vrijwilligers en de gewone man. Zo´n vrijwilliger is hij zelf ook.

Motorsport

Hij zet zich graag in voor de motorsport. Tien jaar lang organiseerde hij de grasbaanraces in Gorredijk. Met een glimlach op zijn gezicht laat hij de vele foto´s zien. Hij is nog steeds begeleider van Jacky de Vries uit Hoornsterzwaag.

Vissen

Ook foto´s van een andere hobby sieren zijn laptop;vissen. Hij heeft al heel wat grote karpers uit het water van de Gorredijkster vaart gehaald.

Polderhoofdkanaal

Als Henk eenmaal over het water begint, komt hij automatisch bij het Polderhoofdkanaal in Nij Beets. ´Niet te geloven dat enkele mensen dat zo lang op konden keren. Geweldig dat jullie hebben doorgezet. Straks kan ik zo met mijn bootje van Gorredijk naar De Veenhoop en dat zal zeker doen!´

Meer lezen?

Meer over de krant van Opsterlands Belang, klik op De krant van Opsterlands Belang

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.