Harry Koning nieuwe eerste man bij Ateliers Majeur

Harry_kl
Harry de Koning

De in Nijemirdum wonende Harry Koning is de nieuwe directeur/bestuurder van het kunstencentrum Ateliers Majeur Heerenveen en Opsterland. Koning volgt Pepijn Kuyper op, die na twee jaar afscheid nam.

Harry Koning was directeur/bestuurder van Stichting Kunstbedrijf Arnhem. Dit is vanaf 2009 onder zijn leiding verzelfstandigd en gefuseerd met de Stichting Beleven en uitgegroeid tot een grote netwerkorganisatie.

“Koning woont in Friesland en zet zich in onze provincie onder andere in kunst en culturele educatieve ontwikkelingen te helpen vormgeven. Zijn ervaringen en zijn netwerk kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren voor de toekomstige ontwikkelingen”, aldus de Ateliers Majeur.

Duitsland

Harry Koning heeft in Zwolle en Maastricht piano, zang en opera studio gestudeerd, waarna hij ging werken aan de opera van Aachen. Eerst als lid van het Opera Koor en solist, en later als Repetitor, Studienleiter en Musikalische Leiter.

Muziekeducatie

Hij verliet de opera en ging werken als musical director in de Duitse musicalwereld, voornamelijk in Mönchengladbach en Keulen, maar ook o.a. in Londen. Na een sabbatsjaar is hij gaan werken in de muziekeducatie en is nu directeur van het Kunstbedrijf Arnhem te Arnhem. Ateliers Majeur is nu zijn volgende klus.

Maatschappelijke positionering

Bij Ateliers Majeur zal Koning zich vooral richten op de maatschappelijke positionering van de organisatie en de doorontwikkeling van Ateliers Majeur tot een kwalitatief sterke kunst en culturele partner in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.