Gemeenten willen jeugdwerkeloosheid bestrijden met EU-geld

jeugdwerkeloosheidIn de strijd tegen de jeugdwerkloosheid willen gemeenten met de ruim 30 miljoen euro vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) 56.000 jongeren helpen. Op dit moment telt Nederland 133.000 werkloze jongeren.

De 30 miljoen euro uit het ESF komt bovenop de 50 miljoen euro die het kabinet eerder uittrok voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid.

De voorstellen zijn erop gericht jongeren via scholing en begeleiding aan een (leer)werkplek te helpen.

Divers

De maatregelen die gemeenten willen treffen zijn divers. Zo zijn er regio’s diejeugdloesje vooral willen insteken op extra begeleiding van kwetsbare jongeren terwijl anderen een netwerk met ondernemers willen opzetten. Ook zitten bemiddeling en coaching van jongeren en het creëren van leerwerkplekken in de gemeentelijke plannen. Gemeenten krijgen binnenkort te horen of hun aanvraag wordt gehonoreerd.

Premiekorting

Ook op andere manieren wordt de jeugdwerkeloosheid aangepakt. Werkgevers krijgen een premiekorting als ze jongeren aannemen en plannen van werkgevers en vakbonden worden voor de helft gefinancierd als ze leiden tot werk voor jongeren. Daarnaast is in oktober met het bedrijfsleven afgesproken dat er 10.094 extra leerbanen voor jongeren komen. (bron Binnenlands Bestuur)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.