Geen kindpakket in 2013, extraatje in kindpakket 2014

kind enarmoedeTijdens de begrotingsvergadering van de Opsterlandse gemeenteraad op 4 november werd een motie aangenomen om het zogenaamde armoedegeld van staatssecretaris Klijnsma nog dit jaar uit te keren aan arme kinderen in Opsterland. Deze uitkering zou moeten gebeuren in de vorm van een kindpakket in natura. 

Ondanks de waarschuwing van wethouder Kooistra, dat deze motie van de PvdA niet handig was, dat het te kort dag was, zette de PvdA toch door. Ze wisten voor de motie  een meerderheid te krijgen. CDA en Opsterlands Belang

Kinderombudsman Marc Dullaert is een groot voorstander van kindpakketten, maar dan wel graag goed doordachte kindpakketten.
Kinderombudsman Marc Dullaert is een groot voorstander van kindpakketten, maar dan wel graag goed doordachte kindpakketten.

stemden tegen, omdat ze de actie ondoordacht vonden. Evenals het college wilden ze het Klijnsmageld liever gebruiken om een goede regeling voor kindpaketten op te zetten in 2014. 

Het college van burgemeester en wethouders gaven gisteren per brief aan dat de motie van de PvdA op zo’n korte termijn niet georganiseerd en gerealiseerd kan worden. Wel kunnen de kindpakketten in 2014 worden opgeplust  met het armoedegeld van 2013.

Steun Opsterlands Belang 

Opsterlands Belang ondersteunt de opstelling van het college. ‘Het is beter om het in 2014 meteen goed te doen, dan nu half werk te leveren,’aldus de fractievoorzitter van Opsterlands Belang, Sikke Marinus. ‘Het college maakt een verstandige keus.’

Gekantelde werkwijze

Voor 2014 wordt op zorgvuldige wijze een kindpakket voorbereid en krijgt het armoedebeleid duidelijker vorm. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe gekantelde werkwijze, waarin maatwerk en vroegtijdige signalering een belangrijke rol spelen. Daarbij wordt nadrukkelijk gezocht naar de individuele behoefte van het kind.

Gerelateerde berichten

hatseflatsbeleid-trage-staatssecretaris-klijnsma

kind-en-armoede-wat-zijn-onze-antwoorden

armoede-euros-en-kindpakket

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.