Fietspad Oude Bos naar Duurwouderheide toch weer open

fietspad oude bosHet fietspad door het Oude Bos richting tussen Bakkeveen en de Duurswouderheide wordt dit voorjaar door eigenaar Staatsbosbeheer opgelapt en tijdens de lente en de zomer weer opengesteld.

Het gaat in eerste instantie om openstelling Het fietspad is tijdens de zware storm van eind oktober beschadigd geraakt. Het pad verkeerde al in een matige staat van onderhoud.

Eigenlijk zou het fietspad volledig vernieuwd moeten worden. Een investering die Staatsbosbeheer momenteel niet kan opbrengen, omdat er voor recreatieve voorzieningen nauwelijks nog geld vrij wordt gemaakt bij de organisatie.

Herfststorm

Door de herfststorm in 2013 waaiden er langs het fietspad een aantal bomen om. De wortels van die bomen, trokken ook het asfalt mee omhoog, zodat er gaten ontstonden in het fietspad. Staatsbosbeheer heeft het pad toen met onmiddellijke ingang afgesloten. Dit stuitte op veelweerstand in de directe omgeving.

Meepraten

Staatsbosbeheer en wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland buigen zich nu over de vraag hoe in de toekomst alle recreatieve fietspaden in de omgeving van Bakkeveen en Wijnjewoude in stand kunnen worden gehouden. De directe omgeving, de  verenigingen voor plaatselijk belang en recreatieondernemers worden betrokken bij de problematiek.

Gerelateerde berichten

staatssecretaris-maant-staatsbosbeheer-meer-publiek-doen-hoop-fietspad-bakkeveen

dorpen-willen-fietspad-oude-bos-bakkeveen-behouden

fietspad-weg-bakkeveen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.