Drukpunt en Matu niet, Kringloopwinkel wel naar Wil

kringloopwinkel-522x391
Cli├źnten, vrijwilligers en begeleiders houden samen de kringloopwinkel in Gorredijk draaiende.

Wil gaat vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) begeleiding bieden aan mensen die moeilijk vooruit komen in onze samenleving. Het gaat om die hulp die met ingang van 1januari 2015 wordt overgeheveld van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (Awbz) naar de gemeenten.

Wil maakt deel uit van Zorggroep Alliade. Door Wil te lanceren denkt Alliade beter in te kunnen spelen op de overheveling van ambulante ondersteuning en begeleiding van de AWBZ naar de Wmo.

Gemeenten

Door alle Wmo-activiteiten van Zorgkompas (thuiszorg/ huishoudelijke verzorging), Baanplus (reïntegratie), Support&Co (werkprojecten) en Talant (ambulante begeleiding en dagbesteding) onder te brengen in Wil, denkt Alliade sterker te staan in de overleggen met gemeentebesturen

matu
Bij dierenpension Matu in Gorredijk zorgen mensen met een verstandelijke handicap en een team van begeleiders samen voor de honden en katten.

Kringloopwinkel
In Gorredijk gaan de Kringloopwinkel, de jobcoaches van Begeleid Werken en de ambulante ondersteuning van De Hoop over van Talant naar Wil.

Drukpunt en Matu

Over de toekomst van drie andere vestigingen van Talant in Gorredijk, waaronder drukkerij Drukpunt en Dierenpension Matu is nog niets bekend. Drukpunt en Matu zijn niet onder gebracht bij Wil.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.