Drie Opsterlands Belangers nemen afscheid van de gemeenteraad

Gea de Vries
Gea de Vries

Maandagavond namen drie prominente fractieleden afscheid van de gemeenteraad. Hun plaatsen worden ingenomen door de nieuwelingen Jan Willem Russchen uit Bakkeveen, Piet van Dijk uit Nij Beets en Jaco de Jong uit Gorredijk.

Gea de Vries

Gea de Vries uit Hemrik had al voor de verkiezingen aangegeven graag een stapje terug willen doen. Ze kan het raadslidmaatschap niet langer combineren met haar werk en gezin. Als steunfractielid blijft ze actief voor Opsterlands Belang.

1Marcel afscheid Opzeeland IMGL5789
Marcel van Opzeeland

Marcel van Opzeeland 

Marcel van Opzeeland verlaat de gemeenteraad, omdat anderen hem met voorkeursstemmen voorbij streefden. Zelf kwam hij 2 stemmen tekort om met voorkeursstemmen rechtsstreeks in de raad te worden gekozen.  Marcel staat nu als tweede opvolger op de lijst van Opsterlands Belang. Hij blijft als steunlid actief in de fractie. Marcel is ook lid van het parijbestuur van Opsterlands Belang.

Dieko van der Harst

Dieko van der Harst
Dieko van der Harst

De reden dat Dieko van der Harst de gemeenteraad verlaat, is dezelfde als die van Marcel. Dieko is eerste opvolger. Dit betekent wanneer iemand van de fractie, zijn of haar raadszetel opgeeft, Dieko als eerste aan bod komt om hem of haar op te volgen. Dat kan al hel snel. Piet van Dijk, die nu raadslid is, zal naar alle waarschijnlijkheid weer wethouder worden. De lege raadszetel die hij dan achter laat, komt dan als eerste aan Dieko toe.

Sietse de Boer

Fotograaf Sietse de Boer was maandagavond aanwezig bij het afscheid van d 13 raadsleden. Op speciaal verzoek maakt hij extra foto’s voor de website van Opsterlands Belang. O[p de foto’s de drie afscheid nemende Opsterlands Belangers. Net als de andere raadsleden die vertrokken hielden ze stuk voor stuk een afscheidspraatje voor de raad. Bij het afscheid ontvingen ze goede woorden, bloemen en een beeldje van de Appelmeester.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.