Djurre Bolt uit Gorredijk; ‘Zeggen wat je denkt kan bij Opsterlands Belang’

djurre
‘Opsterlands Belang? Een partij met herkenbare en ondernemende mensen!’

De burger aan het woord. In deze serie artikelen hebben al heel wat mensen uit Opsterland hun gedachten over de Opsterlandse politiek aan het papier en het internet toevertrouwd. Vandaag is tandarts Djurre Bolt uit Gorredijk aan de beurt.

Djurre is één van de vele mensen die met de gemeentepolitiek in aanraking kwam, toen er voor zijn omgeving plannen werden ontwikkeld, waarover hij zich zorgen maakte.  Samen met zijn buurtgenoten stapte hij naar de fractie van Opsterlands Belang.

Opsterlands Belanger?

Djurre Bolt, sinds september 1991tandarts in Gorredijk. Vanwege zijn zorgen over de veiligheid van de Hegedyk, klopte hij aan bij Opsterlands Belang  ‘Ik belde eerst Hans de Jong en die kwam meteen. Luisterde naar mij en pakte de koe bij de horens. Hij belde meteen wethouder Kooistra. Lekker kort door de bocht, daar hou ik van.’ Ben jezelf ook een Opsterlands Belanger dan? ‘Nee, ik ben niet lid of zo. Ik sluit me niet zo gauw aan bij een groepering. Ik ben een vrije geest, ik wil onafhankelijk zijn.’

Jaco de Jong

Dat zijn levenshouding hem ook juist verbindt met een partij als Opsterlands Belang beseft Djurre Bolt; ‘Ik zie bij deze partij herkenbare en ondernemende mensen. Dat spreekt me aan. Bijvoorbeeld die jonge jongen uit Gorredijk, Jaco de Jong. ‘Die gaat helemaal voor de verkeersveiligheid in Opsterland. Hij neemt geen blad voor zijn mond en zegt wat hij denkt.’

Uit de doeken

 

Djurre en zijn buren brachten ook een bezoek aan de fractie van Opsterlands Belang. ‘Daar mochten we onze problemen met de veiligheid van de Hegedyk uitgebreid uit de doeken doen. Het voelt goed dat er dan naar je geluisterd wordt en dat er dan ook nog wat mee gebeurt.’  Inmiddels verloopt de herinrichting van de Hegedyk naar volle tevredenheid.

Moraal van dit verhaal?

Mensen uit Opsterland kloppen veelvuldig aan bij Opsterlands Belang, soms met kleine problemen, soms met grote problemen. Bij Opsterlands Belang worden mensen serieus genomen en er wordt gezocht naar oplossingen. ‘Opsterlands Belang is van en voor de mensen. Dat willen we waar maken,’zegt lijsttrekker Sikke Marinus.

Meer voorbeelden

Lees ook;

gerrit-arends-uit-langezwaag-jullie-staan-tussen-de-mensen

dankzij-opsterlands-belang-zorgt-maairobot-voor-perfecte-grasmat-odv-wijnjewoude-2

opsterlands-belang-maakt-minima-blij-met-groen-geluk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.