Dertien keer afscheid en een lintje

 

Gea de Vries met haar dochters.
Gea de Vries kan haar werk, gezin en raadslidmaatschap niet langer combineren. Maandagavond nam ze afscheid van e gemeenteraad. Als steunfractielid blijft ze actief bij Opsterlands Belang.

Maandagavond namen dertien raadsleden afscheid. De nieuwe raad krijgt 11 nieuwelingen. Tijdens het afscheid in de raadszaal, kreeg raadslid Sjoerd Krikke van het CDA een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Francisca Ravestein.

Donderdag aanstaande wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. In de afgelopen vier jaar bestond de gemeenteraad uit 23 leden. Doordat Opsterland onder de grens van 30.000 inwoners zakte, telt de nieuwe raad 2 leden minder.

Nieuwe fractie PvdA

De PvdA treedt donderdag aan met een compleet nieuwe fractie. Joukje van Roeden, Ria Blaak, Henk de Vries en Jan Harmsma keren niet terug. Bij het CDA verdwijnen Johannes Osinga en Sjoerd Krikke van het politieke toneel. Krikke kreeg het Koninklijke lintje uitgereikt omdat hij vier achtereenvolgende periodes in de gemeenteraad zat.

Phacelia

Bij de CU verlaat Johannes Marinus het politieke toneel, bij de VVD is dat Rinze Haisma. Agaath Arends van Opsterlanders verdwijnt bij Opsterlanders. Bij haar afscheid trakteerde ze de raad op een zakje zaad van de Phacelia.

Te druk

Bij Opsterlands Belang namen Gea de Vries, Dieko van der Harst en Marcel van Opzeeland afscheid. Gea de Vries neemt een politieke pauze omdat ze haar werk en gezin niet langer kan combineren met het raadswerk. Dat was overigens voor meer raadsleden de reden om het raadswerk voor gezien te houden. Anderen werden niet opnieuw in de gemeenteraad gekozen. Dit laatste geldt ook voor Rein Suurd. Hij keert niet terug in de nieuwe raad.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.